Behandling
Der kan være forskellige indikationer på, at hesten har behov for afspænding og afbalancering. Det kan være skævheder i kroppen, hovedrysten, hesten snubler under ridning, utakt i volter eller hovedet lægges på sned. Disse problematikker kan ofte afhjælpes ved behandling med fx massage, kraniosakralterapi og gerne elektroterapi.
Jeg kombinerer gerne teknikkerne for at hjælpe hesten bedst muligt. Terapiformerne kan sagtens stå alene, men fungerer mest optimalt, når de kan komplementere hinanden.
Jeg bruger meget blide direkte og indirekte teknikker, som ikke kan gøre skade på kroppen. Jeg arbejder altid ud fra den enkelte hests behov og hvad den kan rumme. Det er vigtigt for mig at kigge på hele hesten – en holistisk tilgang – så jeg vil også meget gerne høre om jeres daglige træning og omgang.
Teknikkerne er effektive til at løsne spændinger og låsninger i både kranium, nakke, ryg, lænd, bækken og SI-led, samtidig med at de afspænder fascia (bindevæv), muskler, nerver og organer.
Der findes ikke noget “quick-fix” i mit arbejde, så alt efter problematikkens omfang, bør du forvente, at det kræver flere behandlinger at få løsnet. Hvor end jeg gerne ville kunne trylle og fikse det hele på én gang, er det næppe realistisk. Det er vigtigt for mig, at hestens krop og psyke er med gennem hele processen, og dermed er det også forskelligt fra hest til hest, hvordan forløbet kommer til at se ud.
Oplever du nogle af følgende udfordringer hos din hest, kan afbalancering være en del af løsningen:
- Uforklarlig hovedrysten
- Uforklarlige urenheder, fx taktfejl i volter
- Hovedet lægges på sned
- Stor forskel på højre og venstre volte
- Asymmetrisk muskelsætning
- Gjordkramper
- Ubehag ved at blive sadlet op
- Problemer med at galoppere
- “Trippende” eller “korte” gangarter
Jeg anbefaler, at hesten bliver tilset af en dyrlæge ved akutte haltheder, sygdom, tvivlstilfælde og lignende, samt at den regelmæssigt får besøg af en hestetandlæge, smed og sadelmager.